Cila është arsyeja pse Ramazani ndryshon çdo vit në raport me kalendarin Gregorian?

Cila është arsyeja pse Ramazani ndryshon çdo vit në raport me kalendarin Gregorian? Përgjigjja:Falënderimi i takon Allahut.Së pari: Është e njohur se kombe dhe popuj të ndryshëm përdorin kalendarë të ndryshëm. Ekziston kalendari diellor, fillimi dhe fundi i të cilit bazohen në lëvizjet e diellit; ka 365 ditë. Dhe është kalendari hënor, i cili bazohet… Continue reading Cila është arsyeja pse Ramazani ndryshon çdo vit në raport me kalendarin Gregorian?

Published
Categorized as Këshilla

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një…

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një bujari që nuk e kishte në muajt e tjerë. Ai, Xhibrili e takonte atë për çdo natë të Ramazanit dhe e përsërisnin së bashku Kur’anin. Kështu, Pejgamberi salallahu alejhi ue selem këtë muaj ka qenë për… Continue reading Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një…

Published
Categorized as Këshilla

Ylli i NBA-së, Kyrie Irving, zbuloi se agjëron gjatë Ramazanit

Basketbollisti i Brooklyn Nets, Kyrie Irving, tha se si anëtar i komunitetit musliman ai agjëron gjatë Ramazanit, raporton Anadolu Agency (AA). Pas fitores së Nets ndaj Boston Celtics (109:104), Irwing tha se ai po agjëron në emër të Allahut dhe se ndihet i bekuar për shkak të kësaj. “Unë nuk dua ta bëj publike, por… Continue reading Ylli i NBA-së, Kyrie Irving, zbuloi se agjëron gjatë Ramazanit

Published
Categorized as Këshilla

Cila është origjina e përdorimit të topit gjatë muajit të Ramazanit?

Përdorimi i topit gjatë muajit të Ramazanit e ka origjinën në qytetin e Kajros në Egjipt. Gjatë perëndimit të ditës së parë të muajit Ramazan të vitit 865 hixhri, sulltani Mamluk Hashkadem deshi të provonte topin e ri dhe gjuajtja e topit rastisi pikërisht në kohën e perëndimit të diellit dhe banorët menduan se sulltani… Continue reading Cila është origjina e përdorimit të topit gjatë muajit të Ramazanit?

Published
Categorized as Këshilla

Dy gëzimet e agjëruesit ne muajin e Ramazanit janë:

Gëzimi kur çel agjërimin. Gëzimi kur të takojë Zotin e tij. Përsa i përket gëzimit kur çel agjërimin: Ai gëzohet me mirësinë që Allahu ia mundësoi atij përmbushjen e këtij adhurimi, të agjërimit që është prej veprave më të mira. E sa prej njerëzve janë privuar dhe nuk kanë agjëruar. Pra, gëzohet me atë që… Continue reading Dy gëzimet e agjëruesit ne muajin e Ramazanit janë:

Published
Categorized as Këshilla

Gjatë këtij viti myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazanë

Gjatë vitit 2030 do të agjërohet dy herë në vit sepse njëri agjërim i Ramazanit do të fillojë më 6 janar dhe tjetri më 26 dhjetor të të njëjtit vit. Kalendari hënor është i ndryshëm nga ai solar, kështu që kjo nuk duhet të befasojë, thonë ekspertët. Në kalendarin për vitin 2030 në faqen timeanddate.com… Continue reading Gjatë këtij viti myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazanë

Published
Categorized as Këshilla