Biznesmeni i njohur në Kosovë me djalë nuk i shpëtojnë shtetit, ja konfiskojnë vilat (FOTO) ++

Aksioni i sekuestrimit të villave të pasanikëve në Brezovicë ka dridhur elitën e njerëzve që kanë pushimore në Brezovicë.

Ne aksionin e zhvilluar javën e kaluar në zonën e dytë të parkut kombëtar “Sharri” në Brezovicë, ka rezultuar me sekuestrimin e rreth 100 vikend-shtëpiza të ndërtuara jashtëligjshëm.

Villat për të cilat shteti më pas do të vendos nëse duhet të rrëzohen ose jo, javën e kaluar u rrethuan me shirita të policisë, shkruan Gazeta Insajderi.

Në mesin e tyre ishte edhe villa e Isa Ryshajt, biznesmenit të fuqishëm nga Ferizaj.

Pasaniku ferizajas që nga viti 2003 drejton kompaninë “Eskavatori”, e cila veprimtari primari e ka shtrimin e rrugëve nëpër Kosovë.

Pikërisht për këtë çështje ai ka marrë viteve te fundit mijëra euro nga kontratat publike që i ka fituar nga institucionet shtetërore.

Rysha është edhe pronar i “Natural”, njërit prej restoranteve më të njohura në dalje të Ferizajt, shkruan Gazeta Insajderi.

Villa i është sekuestruar edhe djalit të Ryshës, Dritonit. Ky i fundit ndonëse nuk ka ndonjë biznes në emër të tij, bën jetë luksoze, së paku sipas fotografive që i ka të postuar në rrjetet e tij sociale.

Vikend-shtëpizat e ndërtuara ilegalisht në zonën e dytë të parkut kombëtar “Sharri” u sekuestruan javën që shkoi. Atyre iu ngjitën shiritat i Policisë dhe iu ndaluan punimet. Pronarët e tyre do të njofton për sekuestrimin e tyre.

Prokurori i operacionit “Brezovica”, Rasim Maloku, në një intervistë për Gazetën Insajderi tha se janë në pritje të vendimit të Gjykatës për rrënimin e tyre.

“Ne do të paraqesim kërkesën tek gjykata për rrënimin e tyre. Është vendimi përfundimtar i gjykatës që me i rrënu këto objekte, është çështje ligjore dhe besojmë që edhe gjykata do të marr vendim për rrënimin e tyre”, tha Maloku.

Maloku tregoi për aksionin e ndërmarr dje në këtë zonë.

“Është duke vazhduar aksioni në rastin “Brezovica”. Jemi duke bërë sekuestrimin e të gjitha Vikend- shtëpizave që gjenden të ndërtuara në zonën e dytë të parkut kombëtar “Sharri”, ku është i ndaluar ndërtimi por për shkak të veprimit korruptive të zyrtarëve është ndërtuar edhe në këtë zonë dhe tani pas një inspektimi qe kemi bërë muajin e kaluar jemi duke bërë sekuestrimin e objekteve”.

Ndonëse nuk i bëri të ditur me emra, Maloku tha se pronarët e këtyre villave janë personat që po hetohen nga prokuroria. Disa nga ta janë në paraburgim e disa me masa të tjera.

“Disa nga të dyshuari janë nën hetim disa janë në paraburgim e disa në masa te tjera. Vikend-shtëpizat e sekuestruara që janë rreth 80, disa nga to ishin në fazën fillestare të ndërtimit, disa në përfundim e disa të përfunduara. Rreth 80 vikend shtëpiza do të sekuestrohen. Disa janë në fazën fillestare disa janë të përfunduara e disa në përfundim. Kjo është kurorëzim i të gjitha aksioneve, efekti të gjitha operacioneve janë sekuestrimi i këtyre villave”.

Brezovica konsiderohet si një prej qendrave më të mëdha të turizmit dimëror në Kosovë dhe njihet për qendrën e skijimit.

Ajo gjendet në Komunën e Shtërpcës dhe bën pjesë në Parkun Kombëtar “Sharri”.


Shiko edhe:

Published
Categorized as Lajme