A e dini se kjo është dita kur Allahu i Madhëruar i shfaqet njerëzve në Xhennet! Ajo ditë është…

Enes bin Malik (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) në lidhje me Fjalën e Allahut të Madhëruar: “E te Ne ka edhe më shumë.” [Kaf, 35] thotë: “Allahu i Madhëruar u shfaqet atyre çdo xhuma.” Sadakaja në këtë ditë është më e mirë se sadakaja e dhënë në ditët e tjera. Ibnul Kajim (Allahu e… Continue reading A e dini se kjo është dita kur Allahu i Madhëruar i shfaqet njerëzve në Xhennet! Ajo ditë është…

Published
Categorized as Këshilla

I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Atij që e fal namazin e natës gjatë …

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Atij që e fal namazin e natës gjatë Ramazanit, duke besuar dhe llogaritur në shpërblimin e Allahut, i falen mëkatet e së kaluarës.”حَدَّثَنَا إِسْمَاعِيلُ قَالَ: حَدَّثَنِي مَالِكٌ، عَنِ ابْنِ شِهَابٍ، عَنْ حُمَيْدِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ:… Continue reading I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Atij që e fal namazin e natës gjatë …

Published
Categorized as Këshilla

Profeti Muhammed alejhi selam ka thënë: “Këtij njeriu i falën mëkatet e kaluara nëse..

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Atij që e agjëron Ramazanin, duke besuar dhe llogaritur në shpërblimin e Allahut, i falen mëkatet e së kaluarës.” حَدَّثَنَا ابْنُ سَلاَمٍ قَالَ: أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ فُضَيْلٍ قَالَ: حَدَّثَنَا يَحْيَى بْنُ سَعِيدٍ، عَنْ أَبِي سَلَمَةَ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ… Continue reading Profeti Muhammed alejhi selam ka thënë: “Këtij njeriu i falën mëkatet e kaluara nëse..

Published
Categorized as Këshilla

Ibn Abasi (r.a) ka thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ ishte njeriu më bujar, e bujaria e tij arrinte kulmin gjatë..

Ibn Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) ka thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ ishte njeriu më bujar, e bujaria e tij arrinte kulmin gjatë Ramazanit, kur e takonte Xhibrilin. E takonte atë çdo natë Ramazani dhe e mësonte Kuranin me të. I Dërguari i Allahut ﷺ, në vepra të mira, ka qenë më… Continue reading Ibn Abasi (r.a) ka thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ ishte njeriu më bujar, e bujaria e tij arrinte kulmin gjatë..

Published
Categorized as Këshilla

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një…

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një bujari që nuk e kishte në muajt e tjerë. Ai, Xhibrili e takonte atë për çdo natë të Ramazanit dhe e përsërisnin së bashku Kur’anin. Kështu, Pejgamberi salallahu alejhi ue selem këtë muaj ka qenë për… Continue reading Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një…

Published
Categorized as Këshilla

Kjo është 80-vjeçarja shqiptare që ka shkuar 14 herë në Mekë: Ja për çfarë lutem!

Emisioni “Shqipëria Live” vjen çdo ditë në një transmetim live do të vinë ngjarje të aktualitet, fenomene histori njerëzore, por edhe ngjarje të bujshme. Ky program do të thellohet për të sjellë ekskluzisht protagonistët e tyre, me lidhje direkte nga e gjithë Shqipëria. Emineja eshte e moshuara shqiptare qe agjeron prej mpshes 24 vjeqare eshte… Continue reading Kjo është 80-vjeçarja shqiptare që ka shkuar 14 herë në Mekë: Ja për çfarë lutem!

Published
Categorized as Këshilla

Nata e Madhe e Regaibit-Ç’është Nata e Regaibit?

Fillim i tre muajve të dalluar – أَللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَبَ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا رَمَضَانَ. “O Zoti ynë, na begato në (muajt) Rexheb dhe Sha’bandhe mundësona ta arrijmë Ramazanin”. (Hadithi sherif) Është më se e ditur se Allahu i Lartmadhërishëm ndër muajt më të mirë të vitit, ka zgjedhur muajin e Ramazanit, ndër… Continue reading Nata e Madhe e Regaibit-Ç’është Nata e Regaibit?